Word jij ons nieuwe staflid?

 

Scouting St. Rumoldus is op zoek naar nieuwe stafleden. Vind jij het leuk om met kinderen/jongeren te werken en ben je vrij op vrijdagavond of zaterdagochtend/middag?

Als staflid, oftewel leid(st)er, verzorg je elke week de groepsbijeenkomsten (van 2 uur) op vrijdagavond of zaterdagochtend/middag, afhankelijk van de groep waarvan je leid(st)er bent. Op vrijdagavond hebben de oudere groepen scouting. Dit zijn de scouts (jongens en meisjes tussen de 10 en 13 jaar) en de explorers (jongens en meisjes tussen de 13 en 16 jaar). Op zaterdagmorgen hebben de bevers (tussen 4 en 6 jaar), en de meisjes-welpen (tussen 6 en 10 jaar) groep. ’s Middags de jongens-welpen groepen (tussen 6 en 10 jaar). Activiteiten verschillen per groep en zijn heel divers: van knutselen tot sport, en van pionieren tot spannende tochten lopen.

 

Je staat er natuurlijk niet alleen voor bij zo’n groep enthousiaste kids, maar je krijgt er een paar leuke collega’s bij! Én elk jaar zijn er ook leuke gezamenlijke activiteiten voor de staf, zowel mét en zonder de scoutinggroepen.

 

Heb je interesse, vragen of wil je een keer komen kijken? Stuur een mailtje naar onze voorzitster, Marianne Timmermans, op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel haar op: 06-20962195.

 

VOG
Om de veiligheid van onze jeugdleden te garanderen vragen we al onze kaderleden en bestuursleden een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen. Met een VOG toont iemand aan dat hij geen strafbare feiten heeft gepleegd. Binnen Scouting Nederland wordt deze verklaring steeds meer verplicht gesteld.

 

 

IKL-bos

Zaterdag 23 november 2013 hebben we als scouting een gezamenlijke natuurwerkdag gehad. Bevers, Welpen, Scouts en de Explorers waren van de partij.

 

* Stukje van een JongensWelp:

Op zaterdag 23 november 2013 hebben we boomdag gehad. We zijn met de BEVERS, WELPEN MEISJES en WELPEN JONGENS, SCOUTS en EXPLORES naar het Weerterbos gegaan. Hier hebben we in samenwerking met Staatsbosbeheer en het IKL bomen omgekapt. Zodat het stukje bos weer kan herstellen zoals het vroeger was. Scouting Rumoldus heeft dit stukje bos geadopteerd. Zodat we in de toekomst vaker gebruik kunnen maken van dit bos. We hebben met verschillende soorten zagen bomen omgezaagd en alles op een grote hoop neergelegd. We moesten helmen en handschoenen aandoen voor de veiligheid. De papa’s mochten ook mee om te helpen. We vonden het kei leuk om dit samen te doen. We hebben in korte tijd veel omgezaagd. Soms waren de stammen erg dik en waren we lang bezig om de boom om te krijgen. Maar we hebben elkaar goed geholpen. ’s Middags hebben we samen gegeten en gedronken en daarna zijn we weer verder gegaan tot 14:00 uur. Toen was het afgelopen.

Groeten van Dylan Verkooijen

 

 

* Stukje van een MeisjesWelp:

Hallo ik ben Noah, ik vond het bos super leuk. Dieren huisjes maken van bomen en takken voor de winter, dat er diertjes geen hou hebben. Dit gaan we ook elk jaar doen. Super Leuk. Ik kan niet wachten tot volgend jaar!!!

Het was erg leuk om bomen om te zagen, niet oude bomen maar jonge bomen. Er was een boom die niet naar beneden wilde, hij hang de aan een ander boom. Maar hij was toch naar beneden gekomen. Dat was grappig en toen riepen we “We onderen”.

Groetjes Noah Bos

 

* Stukje van een Explorer:

Op zaterdag 23 november 2013 hebben de bevers tot en met de explorers een IKL dag gehad.

Om 9.30 verzamelden we bij de blokhut op Fatima. Vanuit daar gingen we gezamenlijk met auto’s naar het bos in Altweerterheide. Waar we uitgelegd kregen wat we gingen doen.

“Er groeit bos tussen het Heide en dat bos moet weg!”

Als eerste vertelden ze ons hoe we een grote/dikke boom konden vellen en hoe we konden zien welke kant hij op moest vallen.

Kort daarna zijn we met z’n allen te werk gegaan met het zagen van kleine en grote bomen.

Om 12.00 uur hadden we een gezamenlijke pauze met koffie en thee.

De bevers hebben vooral takken weggehaald, de rest heeft ook heel goed hun best gedaan met het zagen van de bomen en er stapels voor dieren mee gemaakt.

Rond 14.00 uur hebben we gezamenlijk alles opgeruimd en weer terug naar huis gegaan met de kennis om een boom om te zagen.

Door Anouk Bergs van de Explorers

 

Wij hebben geen wachtlijsten

 

Blokhut:
Nieuwstraat 90
6001 TZ  Weert

 

NL Doet

NL-Doet: CDA-ers klussen bij Scouting St. Rumoldus

Dit jaar waren op 11 en 12 maart de NL-Doet dagen. Op zaterdag 12 maart waren een 7-tal Weerter CDA’ers voor klusactiviteiten te gast  bij scouting St. Rumoldus.  Het contact hiervoor werd gelegd via Marianne Timmermans en Jan van Hunsel, bestuurders van de scouting.

Scouting St. Rumoldus is in 1948 opgericht en na een aantal omzwervingen is de ‘blokhut’ gesitueerd aan de Nieuwstraat 90 te Weert, in de wijk Fatima. Het huidige gebouw was vroeger een noodkerk. Vele vrijwilligers hebben dit gebouw aangepakt en omgeturnd in een prachtig scoutinggebouw. Het gebouw wordt gehuurd van de gemeente. Vorig jaar hebben vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken om de bestrating rondom het gebouw te vernieuwen. Ongeveer 70 kinderen komen voor activiteiten naar de scouting.  De groep leiding bestaat uit ongeveer 30 actieve vrijwilligers. Daarnaast is er een ploeg bestaande uit 10 vrijwilligers, het zogenaamde S.O.P. team  (Scouting Ondersteunings Ploeg). Deze gemotiveerde (technische) vrijwilligers zorgen ervoor dat de blokhut op en top blijft.

Allerlei leuke en sportieve activiteiten worden georganiseerd voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Bijzonder is het jaarlijkse groepsweekend en het zomerkamp. Ieder jaar wordt een vlooienmarkt georganiseerd en een hyacintenverkoop om de kas te spekken. De scouting kan niet zonder een aantal trouwe sponsoren. Tijdens de NL Doet werden de verf en schuurmachines gratis ter beschikking gesteld.

De NL-Doet klus vond plaats onder regie en samenwerking met het S.O.P. team. ‘SOP-Jan’ had een strakke planning gemaakt. Een groot aantal deuren van het scoutinggebouw was nodig toe aan een nieuwe verflaag. De handen gingen uit de mouwen om schoon te maken,  schuren en opzetten in de grondverf. Voor koffie, thee, wafels en een gezonde lunch werd gezorgd. De klus werd geklaard, de deuren staan in de grondverf. De afwerking, het aflakken van de deuren,  volgt nog door de mensen van het S.O.P team.

Bijzonder was dat Jan van Hunsel, volop herstellende van een recente knie operatie, polshoogte kwam nemen. Dit is tekenend voor de  grote mate van betrokkenheid die we bij alle vrijwilligers van scouting St. Rumoldus ervoeren.

Scouting St. Rumoldus bedankt voor de gastvrijheid en chapeau voor inzet die jullie leveren aan  de gemeenschap! We zijn onder de indruk,

CDA-Weert.

Voor meer foto's klik hier.

 

Groepsweekend 2017

 

Dit jaar gaan we naar de Heikop in Brunssum. Een prachtige accommodatie, waar wij al vaker zijn geweest. Het ligt omringd door bossen en heide.

Onze Bevers, Welpen, slapen binnen. De Scouts, de Explorers en de Pivo’s kunnen buiten slapen in tenten die ze plaatsen tussen de bomen.

Het weekend wordt gehouden van
vrijdagavond 31 maart t/m zondag 2 april.

Wij vertrekken dan op vrijdag om 19:00 uur en u kunt uw kind(eren) dan op zondag om 12.00 uur weer ophalen in Brunssum of om 13:00 uur bij de blokhut. U krijgt te zijner tijd een brief met meer informatie en een inschrijfformulier.

De kosten van dit weekend bedragen per kind € 30,00. Voor het tweede kind € 20,00 en ieder volgend kind uit een gezin € 15,00.

Wij hopen natuurlijk weer op een geslaagd weekend waar uw kind graag nog eens aan terug denkt.

Copyright (C) 2013 Scouting St. Rumoldus